Skip

4 tips om je hottub winterklaar te maken

Een hottub is heerlijk genieten in elk seizoen. In de winterperiode geniet je net zo van de hottub als in de zomer. Sterker nog: wellicht ervaar je het buitengevoel zelfs nog meer dan in de zomer. Zorg daarom dat je hottub op tijd winterklaar is. Het nemen van een hottub is goed voor lichaam en geest. Het verhoogt de weerstand en werkt stress verminderend. En dat kunnen we in Nederland wel gebruiken tijdens de koude wintermaanden. We geven je hier 4 tips om jouw hottub helemaal klaar te maken voor de winter.

1. Bescherm de hottub tegen de vorst

Bij temperaturen onder het vriespunt moet de pomp te allen tijde ingeschakeld blijven. Let hier in de winter dus extra goed op. Door een waterverwarmer in het circuit toe te voegen houd je de hottub gegarandeerd vorstvrij. Deze verwarmer heeft een thermostaat en voorkomt daarmee bevriezing. Daarnaast is het mogelijk het zuiveringssysteem in de winter af te koppelen en het bad zonder filter te gebruiken. Het is van belang dat je het filtersysteem opbergt in een droge, geventileerde en vorstvrije ruimte, bijvoorbeeld in een houten opbergbox of in een schuurtje. Zo voorkom je dat de kou het systeem beschadigt. Maak daarnaast gebruik van een geïsoleerde deksel om het water langer op temperatuur te houden.

Hottub winterklaar maken tijdens winter seizoen geïsoleerde deksel ticra outdoor

2. Verwarm de hottub tot ongeveer 38 graden

Wanneer de temperatuur overdag rondom het vriespunt heeft gelegen, is het extra genieten wanneer je ’s avonds in een warme hottub stapt. We adviseren om in de zomermaanden de hottub op ongeveer 35 graden te stoken. In de winter kunnen we de temperatuur wel iets meer opschroeven, namelijk naar 38 graden.

Zorg dat het water in de hottub niet te warm is!

Let er wel op dat de temperatuur niet boven de 40 graden komt. Je lichaam kan de warmte namelijk niet kwijt wanneer het water in de hottub een aantal graden boven je eigen lichaamstemperatuur stijgt. Een thermometer is de beste manier om de temperatuur tijdens het opstoken van het water in de hottub nauwkeurig in de gaten te houden.

3. Ververs het water van de hottub regelmatig

Met de winterse kou en de feestdagen in het vooruitzicht is een hottub natuurlijk het ultieme relaxmiddel. Veelvuldig gebruik van je hottub betekent alleen wel dat het water sneller vies wordt. Om optimaal van je hottub te genieten dien je het water daarom regelmatig te verversen.

Ververs het water na 2 à 3 keer gebruik

Je hoeft het water van je hottub echt niet na elk gebruik te verversen. Ons advies is om het water pas na 2 à 3 keer te vervangen. Het opnieuw vullen van de hottub met schoon water kost met de huidige waterprijzen slechts 2 tot 3 euro en onder normale omstandigheden is het niet nodig om chemicaliën te gebruiken.

Of ga voor gemak met een filterinstallatie!

Een tweede uitkomst om langer van het water in de hottub te genieten is een filterinstallatie in combinatie met het gebruik van AquaKristal. Hiermee zorg je ervoor dat het water tot wel  2 maanden goed blijft. het filteren van vuil uit het water, zorgt er ook nog voor zorgt dat je hottub sneller opwarmt. Een win-winsituatie dus!

Aquakristal hottub water reinigen

4. Behandel het hout aan de buitenkant met olie

Heb je een hottub van Thermowood hout? Zorg dan dat je het hout aan de buitenkant behandelt met speciale houtolie. Dit is een keer per jaar nodig. We adviseren om de hottub te behandelen voordat de kou over het land trekt, dit is namelijk de vochtigste periode van het jaar.

Voordelen van het behandelen met houtolie

  1. Verlengt de levensduur naar 15+ jaren
  2. Gaat vergrijzing van het hout tegen
  3. Zorgt dat het hout minder snel rot

Stook jij de hottub vast op?

Met deze tips hopen we dat je de komende maanden net zo vaak van de hottub geniet als in de zomer. Maak je in de winter toch wat minder gebruik van je hottub? Zorg dan dat er wel altijd water in de hottub staat en dek hem af met een geïsoleerde hoes of deksel. Zo voorkom je dat de leidingen gaan bevriezen en blijft jouw hottub in goede conditie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen