Skip

6 DIY tips: Creëer je eigen saunageuren

Is je kant en klare opgietmiddel op? Niet getreurd, met deze 6 middelen creëer jij je eigen saunageur. Voeg één van de volgende middelen toe aan je opgietwater en laat je verrassen door de aangename geuren die vrij komen tijdens je saunabezoek.

Thee

Thee werkt ontspannend en rustgevend. Zet simpelweg een emmer thee en opgieten maar! Experimenteer met je favoriete thee zoals groene thee, kamille, sterrenmunt, noem het maar op.

Kruidenthee

Ook kruidentuin heeft veel te bieden, neem bijvoorbeeld een handjevol verse muntbladeren en laat ze enige tijd trekken in het warme water. Vergeet ze er niet uit te halen voordat je het opgiet.

Bier

Bier? Jazeker, bier is een populair alternatief voor kant en klare opgietmiddelen. Alle soorten bieren geven namelijk verschillende geuren vrij. Kies bijvoorbeeld voor een bruin bier voor een houtachtige geur of een gewoon pilsje voor de geur van versgebakken brood. Fruitbieren zijn goede opties, kriek bier vult de sauna met een diepe intense geur, waarbij andere fruitbieren frisse geuren vrijkomen.

Sterke drank

Het toevoegen van sterke drank aan het opgietwater (let op: giet het nooit puur op) biedt de mogelijkheid tot oneindige variaties. Zo geven kruidenbitters warme wintertonen af en hebben de verschillende jenever varianten ieder hun eigen karakteristieke eigenschappen.

Citrusfruit

Snij sinaasappels, citroenen of ander soort citrusfruit met schil en al in schijfjes en laat ze trekken in het opgietwater. Gooi enkel het gearomatiseerde water op de stenen voor een frisse citrus geur.

Natuurextracten

Moeder Natuur heeft ontzettend veel geuren te bieden. Dennennaalden, verse berken bladeren, een tak vlierbessenbloesem of een combinatie van takken brengen een verrassend effect in je saunacabine. Bind de takken samen en zet de bos ondersteboven in een emmer om te trekken. Voorkom bij het opgieten dat de takken zelf op de stenen terechtkomen.

Liever gewoon een nieuwe kant en klare opgietmiddel kopen? Lees dan meer over onze 8 saunageuren om je te laten ontspannen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen