Skip

8 saunageuren om je te laten ontspannen

Een buitensauna is een ontspannende manier om de dagelijkse sleur te ontvluchten. Een sauna is van zichzelf een droge ruimte, door de droogte zijn we in staat niet alleen de hitte te verdragen, maar te ontspannen. Om de temperatuur te verhogen giet je opgietwater op de saunastenen. Wanneer je een geur toevoegt aan het water, geniet je extra van je saunabezoek met aromatherapie. De ene geur kan verkwikkend werken en energie geven, waar de ander juist kalmerend werkt.

Er zijn vele kant-en-klare saunageuren op de markt te vinden. Iedere geur heeft zijn eigen eigenschap en voordeel. Niet alleen de warmte, maar ook de aanwezigheid van geuren kunnen je extra helpen te ontspannen.

Lees hieronder welke geur bij jou past.

Lavendel

Lavendel werkt kalmerend en ontspannend, mogelijk door activering van het parasympatische deel van het zenuwstelsel. Het parasympatisch zenuwstelsel zorgt voor rust en herstel na een actie. Naast het ontspannende effect van lavendel, werkt het ook angstverminderend. De geur van lavendel kan ervoor zorgen dat je je minder gestrest of angstig zult voelen.

Lindebloesem

Lindebloesem heeft een verzachtende invloed op luchtwegen en heeft een kalmerend effect. Het werkt verwachtend op de huid en geeft een gevoel van lente. Lindebloesem heeft een zoete, zachte bloemengeur.

Alpenkruiden

Alpenkruiden is een klassieke Duitse saunageur. Het is een heerlijke kruidenmelange uit de Zwitserse Alpen welke beschikt over een kruidige en warme aroma. De saunageur is heerlijk ontspannend na een flinke inspanning.

Dennen

Dennen heeft een zachte, maar tevens krachtige, zuiverende werking. Deze saunageur is reinigend voor de lucht en verhoogt hierdoor de weerstand. De geur van dennen is fris en harsachtig. De dennen saunageur is ideaal voor wanneer je op zoek bent naar verfrissing en nieuwe energie.

Hout

De aardse geur van hout past bij elke sauna ervaring. Deze saunageur doet je denken aan de geur van het zagen van vers hout. De geurbeleving van hout creëert constante ontspanning tijdens je saunabezoek.

Finland Fresh

Finland Fresh, de naam zegt het al, is een frisse saunageur en zeer populair vanwege haar twinkelende werking op de huid. Het is een kalmerende saunageur en doet je denken aan een frisse, maar zwoele winterdag. Finland Fresh is een heerlijke aroma om in te ontspannen.

Eucalyptus

Eucalyptus mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, het is namelijk het meest gebruikte geur in de sauna. En dat is niet zo gek, want eucalyptus heeft een frisse opwekkende aroma met vele voordelen. Het verlicht verkoudheidsverschijnselen, je krijgt meer lucht en je voelt je ‘lichter’ en energieker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen