Gratis bezorgen vanaf € 100,- in Nederland
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

BBQ Village x TICRA's Polar Grill

Geplaatst op 07 Oct, 2024

Op 5 oktober stond TICRA Outdoor met trots op het jaarlijkse FireQ Festival bij BBQ Village in Emmeloord. In het midden van een gezellige sfeer en heerlijke geuren van verschillende gerechten, presenteerden wij de unieke Finse Polar Grill. Bezoekers konden bij ons terecht om deze bijzondere barbecue van dichtbij te bewonderen en te proeven van de gerechten die we erop bereidden.

Lees verder

TICRA Outdoor Living & Wellness Event – Zaterdag 5 oktober

Geplaatst op 23 Sep, 2024

Op zaterdag 5 oktober organiseert TICRA haar Outdoor Living & Wellness Event dat je niet wilt missen! Deze dag staat volledig in het teken van ontspanning, gezondheid en kou! Terwijl je geniet van een heerlijk kop koffie van de barista en hapjes van de polar grill, nodigen wij je uit om kennis te maken met de nieuwe Chilltub ijsbaden en gratis mee te doen aan de ademworkshops. Zit jij er liever warmpjes bij tijdens de koude maanden? Ontdek dan alle buitensauna’s, hottubs en meer, en laat je inspireren door de TICRA Outdoor beleving!

Lees verder

Openingsfeest van TICRA Maastricht

Geplaatst op 05 Sep, 2024

Het moment waar we zo lang naar hebben uitgekeken is eindelijk aangebroken, en we kunnen niet wachten om het met jou te delen. We nodigen je uit voor de officiële openingsdagen van onze gloednieuwe Outdoor living & wellness showroom in Maastricht.
Zet 20 & 21 september in je agenda en kom langs om samen met ons deze bijzondere mijlpaal te vieren!

Lees verder

Hottub vs. Opzetzwembad: Duurzame keuze

Geplaatst op 17 Jul, 2024

Wordt het nu eindelijk zomer? Of toch niet? Wel of geen opzetzwembad in de tuin dit jaar? De Nederlandse zomers zijn vaak onvoorspelbaar. Wat een elektrische hottub, ook wel bekend als jacuzzi, zo ideaal maakt voor het Nederlandse klimaat, is zijn veelzijdigheid. Tijdens de onverwacht warme zomerdagen, stel je de temperatuur eenvoudig lager in voor verfrissing. Op koude winteravonden daarentegen, verwarm je het water tot een aangename 38 graden. Het maakt niet uit of het nu vriest of dat de zon schijnt – een spa staat altijd gereed voor gebruik.

Lees verder

TICRA brengt een bezoek aan Recreatiecentrum 'De Kluft'

Geplaatst op 10 Jul, 2024

Onlangs bezochten wij Oeds van den Berg van Recreatiecentrum 'De Kluft', gelegen in het hart van Nationaal Park Weerribben-Wieden in Ossenzijl. Deze unieke bestemming biedt een scala aan verblijfsopties, waaronder kampeerplaatsen, een jachthaven en diverse verhuuraccommodaties. Sinds eind april is dit veelzijdige recreatiecentrum verrijkt met de toevoeging van de Camping Pods van TICRA Glamping.

Lees verder

Overige blogs

BBQ Village x TICRA's Polar Grill

Op 5 oktober stond TICRA Outdoor met trots op het jaarlijkse FireQ Festival bij BBQ Village in Emmeloord. In het midden van een gezellige sfeer en heerlijke geuren van verschillende gerechten, presenteerden wij de unieke Finse Polar Grill. Bezoekers konden bij ons terecht om deze bijzondere barbecue van dichtbij te bewonderen en te proeven van de gerechten die we erop bereidden.


De Polar Grill was een blikvanger door het open vuur en gezellige tafeltjes rondom. We maakten twee gerechten op deze dag: een Herfst BBQ Groentestoof met als bijgerecht Hasselback Pompoenen. Benieuwd hoe je deze gerechten ook thuis kunt bereiden? Hieronder vind je de recepten:

Herfst BBQ Groentestoof  

Een gezond en hartverwarmend stoofgerecht, ideaal voor het najaar en buiten bereid op de BBQ.
4 personen 

Benodigdheden: 

Ingrediënten: 

  • 5 bospenen 
  • 3/4 pompoen (ca. 400 gr) 
  • 400 gr vastkokende aardappels 
  • 1 ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 2-3 el olijfolie 
  • 1 tl gemalen komijn 
  • 1 tl gemalen korianderzaad 
  • 2 el tomatenpuree 
  • 1-2 el Tabasco (afhankelijk van je smaak) 
  • 500 ml groentebouillon 
  • 400 gr kikkererwten (uitgelekt) 
  • 75 gr feta 
  • 2 takjes verse koriander 
  • Peper en zout naar smaak 

Instructies: 

  1. Groenten voorbereiden: 
    Maak de bospenen schoon en snijd ze in plakjes. Borstel de pompoen en aardappels grondig schoon (de schil kan blijven zitten voor extra structuur) en snijd ze in grove stukken. Hak de ui en knoflook fijn. 
  2. BBQ voorbereiden: 
    Verhit je Ticra Outdoor BBQ tot middelhoge temperatuur. Zorg dat je een deel van de grill indirect kunt gebruiken voor het langzaam stoven. 
  3. Stoof starten: 
    Plaats de stoofpan op het directe gedeelte van de BBQ en verhit een flinke scheut olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze in ongeveer 4-5 minuten glazig en zacht worden. 
  4. Kruiden en groenten toevoegen: 
    Voeg de gemalen komijn en korianderzaad toe aan de pan. Roer goed door en voeg vervolgens de wortels, pompoen en aardappels toe. Laat de groenten 6-7 minuten mee grillen totdat ze een lichte bruine kleur krijgen. 
  5. Stoof verder op indirect vuur: 
    Meng de tomatenpuree en Tabasco door de groenten en breng op smaak met peper en zout. Schenk de groentebouillon erbij, verplaats de pan naar het indirecte deel van de BBQ, en plaats de deksel op de BBQ. Laat de stoofpot ongeveer 30 minuten rustig garen. 
  6. Afronden: 
    Voeg in de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de stoof en verwijder de deksel van de BBQ om de stoof iets in te laten koken en de kikkererwten te verwarmen. 
  7. Serveren: 
    Verkruimel de feta over de groentestoof en garneer met versgehakte koriander. Serveer met gegrild platbrood van de BBQ voor een complete maaltijd. 

Tip: Dit gerecht is eenvoudig aan te passen naar een vegan variant door de feta weg te laten.  

 


Hasselback Pompoen van de BBQ 

Dit recept is voor 6 personen en een heerlijk bijgerecht met een unieke twist, perfect voor bij de barbecue. 

 

Ingrediënten: 

  • 1 flespompoen 
  • 30 g boter 
  • 1 el maple syrup 
  • 6 takjes tijm 
  • 25 g gepelde pistachenootjes 
  • Peper en zout 

Instructies: 

  1. Verhit de BBQ tot een temperatuur van ongeveer 220°C. 
  2. Schil de flespompoen zorgvuldig en snijd deze over de lengte doormidden. Verwijder de pitten en zaadlijsten. 
  3. Bestrijk de pompoenhelften met olijfolie en leg ze met de platte kant naar beneden op een bakplaat of BBQ-geschikte schaal. Rooster ze indirect op de BBQ gedurende 15 minuten. 
  4. Smelt intussen de boter samen met de maple syrup en voeg een snufje peper en zout toe. 
  5. Plaats langs beide lange zijden van de pompoen een eetstokje en snijd inkepingen in de pompoen tot aan het stokje, zodat je niet helemaal doorsnijdt. 
  6. Stop enkele takjes tijm in de insnijdingen, bestrijk de pompoenhelften met de gesmolten boter en plaats ze terug op de BBQ. Herhaal het bestrijken elke 15 minuten gedurende ongeveer een uur, totdat de pompoen zacht en volledig gaar is. 
  7. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan op de BBQ en hak ze grof. 
  8. Serveer de pompoen op een mooie schaal, bestrooid met de pistachenootjes.