Skip

Buitensauna

Een oase van ontspanning in je achtertuin

De buitensauna is een echte eye-catcher. Luxe, mooi en het creëert meteen een vakantiegevoel in je tuin. En dan zijn we nog niet eens binnen: comfortabele zitting, fijne warmte en het mooiste materiaal. Misschien kies je voor rood cederhout dat heerlijk ruikt of juist duurzaam thermowood. Hoe dan ook, het is de plek waar je nieuwe energie opdoet. Stap uit de drukte van het dagelijks leven en betreed een oase van rust en ontspanning in je achtertuin.

ticra finse kota sauna

Finse kota sauna

ticra luna sauna

Luna Sauna

ticra pod sauna

Pod sauna

ticra barrel sauna

Barrel sauna

ticra cube sauna

Cube Sauna

ticra modulaire huis sauna set

Modulaire huis sauna set

Waarom een buitensauna?

Ultieme ontspanning

Goed voor de gezondheid

Scandinavische charme

Een echt buitengevoel

Lange levensduur

Makkelijk schoon te houden

Welke buitensauna past bij jou?

Alles wat je wilt weten
over buitensauna’s

U kunt de buitensauna o.a. bezichtigen in onze showroom aan de Oude IJsel 14 te Dronten, wij hebben hier diverse buitensauna modellen voor u klaar staan.

Onderstaande video geeft je alvast een indruk van de showroom

De buitensauna kan op vrijwel iedere plek geplaatst worden. De voorkeur gaat uit naar een verharde ondergrond zoals stoeptegels of klinkers. Het is belangrijk dat de ondergrond volledig vlak is.

De fundering van een saunakota dient op een vlakke ondergrond geplaatst te worden, bijvoorkeur een vloer van steen of beton.

U kunt kiezen tussen een traditioneel houtgestookte of een elektrische saunakachel om de sauna te verwarmen. Voor beiden versies heeft Ticra Outdoor gekozen voor kachels van de Finse fabrikant Helo en Harvia. Helo en Harvia staan wereldwijd bekend om haar robuuste, stabiele en duurzame saunakachels.

Barrelsauna

Door de ronde vorm van de saunabarrel circuleert te warmte erg makkelijk en hoeven er geen loze hoeken verwarmt te worden, hierdoor is de saunabarrel snel op temperatuur (na 30 minuten circa 80 graden).

Sauna Kota

Voor de saunakota is dit circa 1 uur. Bij een houtgestookte saunakachel is de opwarmtijd o.a. afhankelijk zijn van de droogte van het openhaardhout en de grote van de hout blokken. Droog hout levert meer warmte. Het verwarmen met een electrische kachel duurt circa 15 min. langer.

Elektrische kachel

De elektrische sauna kachels zijn voorzien van een tijdschakelaar en thermostaat. Met de thermostaatschakelaar kan de temperatuur naar wens aangepast worden.

Houtgestookte kachel

De temperatuur van de houtgestookte sauna kunt u regelen door de zuurstof toevoer van de saunakachel te veranderen. Tevens zal de temperatuur afhankelijk zijn van de hoeveelheid hout in de kachel.

Persoonlijk advies?

Wij helpen je graag! Onze experts begeleiden je stap voor stap door alle mogelijkheden en denken mee over de beste keuzes.

Ticra logo groot
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:00u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen