Skip

Camping Marbacka over de Camping Pod

Daniëlle Pellenbarg: “90% van de gasten vindt het fantastisch.”

Omgeven door de natuur om helemaal tot rust komen met alle voorzieningen, Camping Marbacka kent deze formule als geen ander. Daniëlle Pellenbarg, sinds 8,5 jaar eigenaresse van het in 1965 gestarte familiebedrijf, doet er alles aan om dit concept zo goed mogelijk te realiseren voor haar gasten. “We zijn een kleine camping, onze gasten kiezen echt voor de rust en een unieke ervaring.”

Camping Marbacka ligt middenin het Natura 2000 gebied in Ermelo. Je hoeft de camping maar af te gaan en je kan er lekker op uit, heerlijk wandelen of fietsen in de natuur. Maar de camping is ook slechts 2,5 kilometer verwijderd van het dorp, binnen een aantal minuten ben je bij een supermarkt of kun je genieten van een heerlijk diner in een nabij gelegen restaurant. Alles is binnen handbereik.

Gasten genieten in de accommodaties
Daniëlle heeft er voor gekozen om een andere richting op te gaan met Camping Marbacka, uiteraard met behoud van de rust. “Voorheen hadden we 28 vaste gasten met stacaravans, momenteel zijn dit er nog 16. We hebben de keuze gemaakt om meer accommodaties zoals de ‘Camping Pod’ toe te voegen voor verhuur, omdat we merken dat de populariteit hiervan hoger is.”

De Camping Pods verhuren volgens Daniëlle beter omdat het net even anders dan anders is. Een unieke overnachting: “90% van de gasten vindt het fantastisch, de combinatie van de accommodatie en de rustige omgeving. We proberen een compleet pakket aan te bieden: een knusse, gezellige ingerichte accommodatie met alle gemakken van thuis, maar midden in de natuur.” Maar niet alleen voor de gasten is de Camping Pod een uitkomst. “Voor onszelf is het qua indeling van onze tijd veel gunstiger, ik kan meer schoonmaak op een dag realiseren waardoor er een hogere doorloop in de verhuur is.”

Foto: Neem een virtuele tour door onze showroom voor inspiratie

Waarom voor TICRA als leverancier gekozen?
De eerste 3 Camping Pods zijn geplaatst in 2020 en 2022 door TICRA, momenteel wordt er nog een ‘Camping Pod’ en ‘Finse Kota’ aan toegevoegd. De keuze voor TICRA is onder andere gebaseerd op de prijs-kwaliteitverhouding, voor een beginnend ondernemer is dit volgens Daniëlle erg van belang. De keuze werd versterkt door de mogelijkheid van een bezoek aan de ruime showroom. “Dat is echt iets wat mij heeft overgehaald, je kan het namelijk ervaren, in een ruimte staan en de mogelijkheden bekijken. Dat doet veel meer dan iets bestellen van een plaatje. Na het bezoek aan de showroom heb ik dan ook geen andere bedrijven meer benaderd, je wil toch zien wat je koopt en er een gevoel bij hebben”, aldus Daniëlle.

Nieuw project, zelfde recreatie leverancier

Voor het plaatsen van de twee nieuwe accommodaties heeft Daniëlle TICRA dan ook gelijk weer benaderd. “Dit heeft te maken met het succes van de verhuur van de Camping Pods natuurlijk. Als je gasten het leuk vinden, waarom zou je dan voor iets anders gaan?”

Ook is Camping Marbacka dit keer voor een Finse Kota gegaan. “Ons idee was om 2 nieuwe Camping Pods te plaatsen, maar eenmaal in de showroom hebben we een Camping Pod en de kleine Kota uitgezocht. Mindert Rumpff, eigenaar van TICRA Outdoor, heeft een bezoek gebracht aan onze camping en door zijn adviezen zijn we toch voor een grotere Kota gegaan. Daarnaast hebben we de ingang van de Camping Pod naar de zijkant verplaatst. De ervaring van TICRA hierin qua indeling van de ruimte was zeer welkom, het advies hebben we dan aangenomen.”

Het komt natuurlijk voor dat een project niet vlekkeloos verloopt: “fouten kunnen gemaakt worden, maar ik ga er van uit door goed te communiceren en wat improviseren alles opgelost kan worden. Anders had ik er ook nooit voor gekozen om accommodatie nummer 4 en 5 door TICRA neer te laten zetten.”

Onderhoud van de Camping Pod

Vocht en kou zijn enkele punten van verbetering voor de Camping Pods die in 2020 geplaatst zijn. De ‘Camping Pod All Seasons’ van 2022 is duidelijk anders, doordat deze volledig geïsoleerd is. Kou blijft in de winter goed buiten en in de zomer wordt het niet te warm, mede daardoor is deze accommodatie erg populair.

Het algemeen onderhoud is goed te overzien volgens Daniëlle: “De laatste Camping Pod heb ik bewerkt met een dekkende verf, daardoor hoeven we hier de komende 3 á 4 jaar niet naar om te kijken. En omdat het dak bekleed is met bitumen shingles, valt het verder erg mee qua onderhoud.”

Wat doet de toekomst?

De bezettingsgraat was boven verwachting. “Gasten hebben alweer gereserveerd voor het volgende seizoen en boeken zelfs de nieuwe accommodaties die vandaag geplaatst worden. Het is soms best bizar hoe snel dit gaat en het maakt de investering meer dan waard. Daar kunnen we dan alleen maar tevreden mee zijn.”

Voor Camping Marbacka wordt het een uitdaging om in de toekomst meer accommodaties te plaatsen. “Helaas is er geen grond te krijgen, anders hadden we graag meer willen plaatsen. De populariteit van de Camping Pods is groot en we zien zeker een toegevoegde waarde.”

Benieuwd wat TICRA voor jou recreatiebedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of maak een afspraak om langs de showroom te komen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen