Skip

DIY: Zelf je buitensauna bouwen met een bouwpakket

Bij het kopen van een buitensauna kun je ervoor kiezen om een bouwpakket te kopen en deze zelf te monteren. Wellicht ben je handig, vind je het leuk om te doen of wil je geld besparen op de montagekosten. Er wordt een uitgebreide handleiding bij de sauna geleverd en voor de handige klusser is het bouwen van een buitensauna van TICRA relatief eenvoudig.

Met 2 personen zul je, afhankelijk van het model, ongeveer een dag bezig zijn met de opbouw van je nieuwe sauna. Om de zelfbouw te vergemakkelijken hebben we 4 tips voor een goede voorbereiding, want een goede voorbereiding is het halve werk.

1. Welke ondergrond voor een buitensauna

De buitensauna kan op vrijwel iedere plek geplaatst worden. Wat belangrijk is, is dat de ondergrond 100% waterpas dient te zijn. Wij adviseren je te kiezen voor een verharde ondergrond, zoals stoeptegels, klinkers of beton. Bedenk van te voren op welke plek de sauna komt te staan en maak deze vrij. Wanneer je geen vlakke ondergrond in de tuin hebt, kun je deze vooraf realiseren, zodat je direct aan de bouw van je buitensauna kunt beginnen zodra het bouwpakket bezorgd wordt.

Ook kun je ervoor kiezen enkel verharding aanleggen op de plaatsen van de steunpoten. Wel adviseren wij het overige gedeelte onder uw Finse buitensauna op te vullen met bijvoorbeeld grind of houtsnippers zodat er geen beplanting tegen het hout aan groeit.

2. De locatie van de buitensauna in je tuin

Wanneer je privé sauna eenmaal staat, wordt het lastig deze te verplaatsen. Bedenk daarom goed van te voren of dit de plek is waar je je buitensauna wilt plaatsen. Let ook op de draairichting van de deur en op het eventuele uitzicht vanuit de ramen.

Misschien ga je je hele tuin herinrichten; dan kun je ook nadenken over een bijpassende veranda waar je kunt plaatsnemen na een saunasessie. Of wellicht heb je extra ruimte om je sauna nodig voor een afkoelende buitendouche.

3. Het juiste gereedschap voor een DIY buitensauna

Alle materialen en onderdelen vind je (inclusief montagehandleiding) in het sauna bouwpakket. Bekijk van tevoren of je beschikt over het juiste gereedschap.
Met de volgende gereedschappen kun je de buitensauna zelf bouwen:

  • Waterpas
  • Boormachine
  • Hamer
  • Rubberen hamer
  • 2 verstelbare moersleutels
  • Zaag
  • Stanleymes
  • Ladder

4. Onderhoud van de buitensauna

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de kwaliteit van je sauna wordt behouden. Zorg ervoor dat je let op de staat van het hout, zodat je het tijdig kunt behandelen met een onderhoudsproduct. Ook is het verstandig 1 keer per jaar een onderhoudsmoment in te plannen. Elk houtsoort is anders en heeft daarom behoefte aan speciale verzorging. Hierdoor zal je het meeste uit je buitensauna halen en er lang van kunnen genieten.

Alle buitensauna modellen van TICRA zijn geschikt om zelf te monteren.

Natuurlijk kan ook één van TICRA’s ervaren monteurs de buitensauna voor je monteren. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact met ons op via +31 (0)321 – 311 564 of info@ticraoutdoor.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen