Skip

Sauna of hottub tijdens zwangerschap?

Een zwangerschap is een bijzondere en intensieve periode waarin je lichaam veel veranderingen doormaakt. Een sauna of hottub laat je normaliter ontspannen en haalt alle onrust uit je lichaam. Voordat je van 1 van deze 2 welzijn faciliteiten wilt genieten tijdens je zwangerschap zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?

De eerste 14 weken van je zwangerschap

In de eerste 14 weken van de zwangerschap kun je beter geen bezoek aan de sauna brengen, ook niet wanneer je regelmatig de sauna bezocht voordat je in verwachting raakte. Tijdens deze drie maanden is je baby zich volop aan het ontwikkelen. De hoge saunatemperaturen kunnen hier invloed op hebben.

Na de eerste 14 weken van je zwangerschap

Wanneer je gezond bent en een normale zwangerschap doormaakt, kun je in principe na de eerste 14 weken zwangerschap de sauna weer bezoeken, mits je dit ook al voor die tijd gewend was. Overleg dit echter altijd eerst met je huisarts of verloskundige. Ging je voor je zwangerschap al weinig naar de sauna? Dan geven wij als advies een saunabezoek nog even uit te stellen. Je lichaam is de temperatuurverschillen namelijk niet gewend.

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer moeite haar aan te passen aan temperatuursveranderingen. Blijf daarom max. 10 minuten in de cabine en ga niet op de heetste plek zitten. Op deze manier stijgt je lichaamstemperatuur niet te veel. Door een te hoge stijging van de lichaamstemperatuur ontstaat er een soort kunstmatige koorts – dit kan gevaarlijk zijn voor je ongeboren baby. Luister bovendien altijd goed naar je eigen lichaam en verlaat indien nodig eerder de sauna. Koel daarnaast je lichaam langzaam, maar goed af. Spring dus niet in een ijskoud dompelbad, maar neem bijv. plaats onder de buitensauna veranda. Bij meerdere saunasessies is het verstandig om meer rust dan gewoonlijk tussen de saunasessies door te nemen.

Mag ik in een hottub als ik zwanger ben?

Tijdens de zwangerschap kun je gerust genieten van een warm bad, maar zorg dat het water goed onderhouden en schoon is. Vermijd baden waarvan de temperatuur hoger ligt dan je lichaamstemperatuur (38 graden). Ook een warm bad kan ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur stijgt en daardoor flink kan gaan zweten. Omdat in een bad de warmte alleen via je hoofd weg kan, is het mogelijk dat je bloeddruk door de warmte daalt. Luister daarom altijd goed naar je eigen lichaam en zorg dat je na een hottub-sessie langzaam afkoelt. Overleg altijd eerst met je arts of het in jouw geval verstandig is om gebruik te maken van een warme spa.

De laatste zes weken van de zwangerschap

Tijdens de laatste zes weken van je zwangerschap is het af te raden om nog in een hottub te gaan. Tijdens deze weken kun je al ontsluiting hebben, waardoor de kans op een infectie groter is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen