Gratis bezorgen vanaf € 100,- in Nederland
FSC gecertificeerd hout

Meest recente weblogs

Camping Marbacka over de Camping Pod

Geplaatst op 27 Mar, 2024

Omgeven door natuur helemaal tot rust komen, Camping Marbacka speelt hierop in als geen ander. Daniëlle Pellenbarg, sinds 8,5 jaar eigenaresse van het in 1965 gestarte familiebedrijf, doet er alles aan om dit concept zo goed mogelijk te realiseren voor haar gasten. “We zijn een kleine camping, onze gasten kiezen echt voor de rust en een unieke ervaring”.

Lees verder

Een terugblik op de Recreatie Vakbeurs 2023

Geplaatst op 17 Nov, 2023

Op 14, 15 en 16 November stond TICRA met de ‘Camping Pod’ en ‘Glamping Barrel’ op de Recreatie Vakbeurs. Op de beursstand van TICRA zijn veel mensen de unieke glamping accommodaties binnengelopen en hebben een tour door de virtuele showroom kunnen doen voor extra inspiratie!

Lees verder

Polar Grill BBQ Demo-dag

Geplaatst op 07 Sep, 2023

Save the Date! Op 16 september verwelkomen we je graag in onze showtuin voor een traditionele Polar Grill-demonstratie bij Ticra! Kom langs en proef de heerlijke hapjes en gezelligheid van de Finse barbecue.

Lees verder

Saunageuren om te ontspannen

Geplaatst op 06 Jan, 2022

Om de dagelijkse stress te ontvluchten maken veel mensen gebruik van een houten hottub of buitensauna. Een sauna is van zichzelf een kurkdroge ruimte, hierdoor zijn we in staat de hitte te verdragen. Wanneer er water op de hete stenen wordt gegoten stijgt de temperatuur dat het zweten bevorderd. Tegenwoordig worden er steeds vaker geuren toegevoegd aan het opgietwater.

Lees verder

Herfstdip of Winterdip? Een buitensauna helpt je er doorheen!

Geplaatst op 02 Dec, 2021

Lijd je in het najaar aan de herfstblues of heb je last van een winterdip? Je bent zeker niet de enige: ruim een miljoen Nederlanders heeft last van somberheid wanneer de herfst aanbreekt. Regelmatig een sauna bezoeken kan er gelukkig voor zorgen dat je dit jaar een stuk vrolijker de donkere maanden doorkomt.

Lees verder

Overige blogs

Afkoelen na de sauna

Lees in dit blog het belang en de juiste manier van afkoelen na een ontspannend sauna bezoek.


Wij bespraken het al kort in een eerder blog: afkoelen is een belangrijk onderdeel van een saunasessie. Veel mensen houden de warmte van de sauna na een sessie graag nog even vast. Terwijl het juist van groot belang is het lichaam weer terug te brengen naar zijn oorspronkelijke temperatuur. Lees hier waarom dit zo belangrijk is en hoe u het beste kunt afkoelen.

Waarom is afkoelen zo belangrijk

In een sauna wordt uw lichaam gemiddeld 1,5 graden warmer. Door af te koelen brengt u uw lichaam weer terug op zijn normale en gezonde temperatuur. Wanneer u niet goed afkoelt kunt u nog lang blijven nazweten, uw lichaam moet immers de warmte op een manier kwijt zien te raken. Bovendien blijven de haarvaten op uw hoofd open staan waardoor u later flinke hoofdpijn kunt ervaren.  Door goed af te koelen stimuleert u daarnaast de aanmaak van het gelukshormoon, endorfine.

Koud dompelbad of rustig afkoelen

De meningen zijn nog vaak verdeeld over de juiste manier van afkoelen. Moet u eerst rustig buiten rond wandelen, een tijdje zitten in de buitenlucht of is het beter meteen een koud dompelbad in te duiken? Wanneer uw lichaam abrupt afkoelt ontstaat er een plotselinge vaatvernauwing waardoor uw bloeddruk stijgt. De warmte wordt dan juist ingesloten in plaatst van afgegeven. Het is dus aan te raden om eerst in de koele buitenlucht te gaan zitten zodat de koele lucht uw bloed via uw longen kan koelen.

Afkoelen na sauna afkoeling saunasessie in buitenlucht veranda buitensauna

Door diep in en uit te ademen geeft u uw lichaam de kans zuurstof op te nemen. Na een minuut of tien is ook de hartslag weer normaal en uw bloeddruk grotendeels hersteld.

De Kneippse manier

Een andere manier om af te doelen is via de Kneipsse manier. Hierbij koelt u uw lichaam af naar het hart toe met een zachte, koude waterstraal van een buitendouche. Dit betekent dat u zo ver mogelijk bij uw hart vandaag begint: uw linkervoet. Vervolgens werkt u langzaam naar boven. Dan is het rechterbeen aan de beurt, ook hier begin je weer bij de voet. Doe vervolgens hetzelfde met uw armen beginnend bij de vingers. Vergeet uw rug niet en eindig met uw hoofd en borst. Wanneer u het prettig vind kunt u hierna gerust genieten van een koud dompelbad.

(Sunlight shower: klik om naar het product te gaan)

Ieder sauna moment is om van te genieten. Geniet ieder moment van de dag van een heerlijke saunasessie met één van onze buitensauna’s met veranda.

Bekijk ons uitgebreide buitensauna assortiment

Meer weten over een gezonde wellness levensstijl?

Wellicht zijn onderstaande blogs interessant om te lezen: