Skip

Wat is het verschil tussen een hottub, whirlpool & jacuzzi?

Na een lange dag is het heerlijk om te ontspannen in een hottub, whirlpool of jacuzzi. In feite zijn dit allemaal verschillende benamingen voor een warm spa bad. Maar toch is er verschil tussen de type spa baden. Leer meer over de verschillen hieronder.

Wat is een hottub?

Veel mensen denken dat het idee van de hottub uit Scandinavië komt. Maar niets is minder waar, van oorsprong komt de hottub uit Japan. Door de vulkanische ondergrond werd er in Japan al vroeg gebruik gemaakt van natuurlijke warmwaterbronnen, ook wel ‘Onsen’ genaamd. 

In de loop der tijd zijn de warmwaterbronnen doorontwikkeld tot ronde, ovale of vierkante houten hottubs. Het water wordt opgewarmd door middel van een houtkachel dat zich in de hot tub bevindt, dit wordt ook wel hot tub met een interne houtkachel genoemd. Naast hottubs met een interne kachels zijn er ook veel hottubs met een externe– en geïntegreerde houtkachel.

Interne houtgestookte kachel

Bij een interne kachel staat de kachel in de hottub en staat het water direct in contact met de kachel. Dit is hoe de hottub ooit bedacht is en heeft daarom een traditionele en authentieke uitstraling. In de kachel zijn extra luchtkanalen aangebracht, hierdoor ontstaat een goede luchtcirculatie in de kachel en wordt het opwarmproces verkort.

Voordelen hottub met interne houtkachel

  • Voor de kleinste tuinen geschikt
  • Authentieke uitstraling
  • Inbouw mogelijkheden

Externe houtgestookte kachel

Naast de interne houtkachel bestaan er tegenwoordig ook veel hottubs met een houtkachel buiten de tub. Deze houtkachel zit met speciale slangen aan de hottub vast.

Voordelen hottub met externe houtkachel 

  • Extra ruimte in de hottub
  • Met meer mensen tegelijk genieten van het warme bad

Geïntegreerde houtgestookte kachel

Wil je toch het idee van een interne kachel zonder dat je inschikt op ruimte? Dan raden we de Skargards Rojal aan. Deze luxe hot tube heeft een kunststof kuip en is voorzien van een geïntegreerde kachel.

Voordelen geïntegreerde houtkachel

  • Je levert niet in op de ruimte buiten het bad
  • Extra ruimte binnen in het bad
  • Uitstraling van een interne kachel en het gemak van een externe kachel

De verschillen tussen een jacuzzi en een whirlpool

Jacuzzi

Gek genoeg is een Jacuzzi van oorsprong een merknaam. Dit merk vertegenwoordigd een complete en veelzijdige wellness combinatie met vele extra’s wanneer je het vergelijkt met een traditionele houtgestookte hottub. Wanneer je op zoek bent naar een ‘Jacuzzi’ ben je eigenlijk op zoek naar een elektrische hottub met bubbels, massagejets, sfeerverlichting en misschien wel een muziekinstallatie, oftewel, een whirlpool.

Whirlpool

De letterlijke vertaling van whirlpool is ‘draaikolk’. Door krachtige massagejets wordt het water als het ware rondgedraaid waardoor er een draaikolk ontstaat. In ons spa assortiment hebben we twee soorten jets:

  1. Jets op basis van luchtmassage van het merk Skargards.
  2. Jets op basis van waterstraalmassage (ook wel hydromassage genoemd) van het merk Nordic Hot Tubs.

Waterstraalmassagejets zijn goed voor de gezondheid

De waterstraalmassagejets bevinden zich voornamelijk aan de zijkant en bodem van het bad. Baden in een whirlpool is ontzettend goed voor je gezondheid. De krachtige waterstraalmassagejets zorgen voor een optimale bloedsomloop. Daarnaast worden de jets gebruikt om extra te ontspannen. Bij sommige whirlpools heb je zelfs een voetmassage jet zoals bij ons Nordic Hot Tub Warrior.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen