Skip

Elektrische hottub: Wat kost het verbruik en onderhoud?

Al jaren zijn elektrische hottubs (ofwel spa baden met bubbels of jacuzzi’s zoals ze ook vaak worden genoemd) erg populair in Noord-Amerika.

Tegenwoordig worden elektrische hottubs steeds populairder onder de Nederlanders en wordt een houtgestookte of elektrische hot tub steeds vaker een onderdeel van de tuin om na een lange werkdag heerlijk te kunnen relaxen.

Maar veel mensen vragen zich af wat een elektrische hottub kost? Naast de aanschafkosten vertellen we je ook meer over de onderhoudskosten, de energiekosten en wat zonnepanelen daarin kunnen betekenen.

Wat kost een elektrische hottub?

Aanschafkosten

Momenteel bieden de volgende elektrische Red Cedar Nordic Hot Tubs aan:

 AfmetingInhoudJets
Impulse DPø 200 cm1060 L15
Crown IIø 200 cm1060 L21
Warrior XLø 213 cm1249 L21
Jubilee213 x 213 cm1155 L45
Encore213 x 213 cm1249 L52

De hottubs worden compleet geleverd met:

  • Nordic Wrap™
  • 2kW verwarmingselement
  • Krachtige massagejets
  • LED-display
  • Geïsoleerde deksel (leer look)
  • Jacuzzi filtersysteem
  • Sfeervolle LED-verlichting in de binnenzijde
  • Sfeervolle LED-verlichting aan de buitenzijde

Onderhoudskosten

Onze elektrische bubbelbaden zijn van zeer hoge Amerikaanse kwaliteit. Naast de hoge isolatiewaarde, hechten we ook veel waarde aan de buitenzijde van de jacuzzi. De buitenzijde is van duurzaam Red Cedar gemaakt, dit zorgt voor een luxe en natuurlijke uitstraling in je tuin. Red Cedar is een onderhoudsvrije houtsoort dat 1 à 2 keer per jaar een onderhoudsbeurt vraagt. Om vergrijzing van het hout tegen te gaan adviseren we om het hout te behandelen met Osmo olie.

Wateronderhoud

Hygiënisch water is erg belangrijk. Om zo lang mogelijk van het water te kunnen genieten is het noodzakelijk om het water goed te onderhouden met Aquakristal met chloor, een filterreiniger, watertestset en een filtercartridge. Totaal moet je ongeveer € 45,- rekenen voor maandelijks onderhoud.

Hoe lang duurt het verwarmen van een elektrische spa?

Ten opzichte van een houtgestookte hottub duurt het verwarmen van een elektrische hottub langer. Waarbij een hottub met een houtkachel ongeveer 15 graden per uur opwarmt, warmt een elektrische hot tub ongeveer 1,5 graad per uur op. Wij raden het dan ook aan om de verwarming continu aan te laten staan. Door de hoge isolatiewaarde en de bijgeleverde geïsoleerde deksel verlies je nauwelijks warmte. Vergeleken bij een houtgestookte hottub is het een groot voordeel dat je er op ieder gewenst moment van de dag in het warme bubbelbad kan stappen.

Kortom, heb je geen zin in het opstoken van een houtkachel, maar ga je liever voor gemak en snel genieten van een warm bad? Dan is een Nordic Hot Tub echt iets voor jou! 

Met een druk op de knop zet je de massagejets aan, regel je eenvoudig de temperatuur en kan je de hottub zonder toezicht aan laten staan. Hierdoor blijft de hottub continu op dezelfde temperatuur. Dat is nog eens ontspannen zonder zorgen en direct op het moment dat het jou uitkomt! Het gemak en comfort van een jacuzzi en de looks van een echte hottub!

Wat betaal ik aan energiekosten?

De maandelijkse kosten hangen af van een aantal factoren. Zoals de grootte van het bad, het aantal massagejets, mate van gebruik en de buitentemperatuur.

Energiezuinig dankzij de Nordic Wrap™

De Amerikaanse Nordic Hot tubs zijn ontwikkeld voor koude landen zoals Alaska en Scandinavië. Om een hoge isolatiewaarde en laag energieverbruik te realiseren voeren we alle Nordic Hot tubs standaard uit met een dubbele isolatie. De gehele kuip wordt dubbel geïsoleerd en als extra isolatie wordt de Nordic Wrap™ isolatie toegepast. Deze extra hottub isolatie wordt aan de achterzijde van de houten ombouw geplaatst. Hierdoor zijn de Nordic Hot tubs optimaal geïsoleerd en bespaar je tot maar liefst 30-40% energie!

Zonnepanelen in combinatie met een elektrische hottub

Tegenwoordig zijn veel huizen voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen kan je goed gebruiken om de stroomkosten te compenseren.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Gemiddeld zal een elektrische spa zo’n 1275 kW/h per jaar verbruiken. Om de stroomkosten te compenseren zal je een kleine rekensom moeten maken. Zonnepanelen worden namelijk in Wattpiek (Wp) aangegeven. In dit geval heb je zonnepanelen nodig met een totaal vermogen van 1498 Wp (1275 : 0,85). Het gemiddelde vermogen van één zonnepaneel ligt op 300 Wp per paneel. Met 5 zonnepanelen kan je het verbruik van je elektrische hot tub met groene stroom compenseren.

* Aan bovenstaande metingen en prijsindicaties kunnen geen rechten worden ontleend. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blog

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Vorige
Volgende
Search

Harvia M3 met zijwanddoorvoer

• Houtgestookte saunakachel
• RVS afwerking voor duurzaamheid
• Efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling
• Voorzien van aslade voor eenvoudige schoonmaak
• Aanbevolen voor ruimtes tot 13 m²
• Incl : RVS schoorsteenset, hitte beschermplaten en saunastenen

Neem direct contact op via:
Tel. nr: +31 321311564

Openingstijden:

Ma t/m vr: 8:30 – 17:30u
Zaterdag: 9:00 – 16:00u

De Oude IJssel 14
8253 PV Dronten

Showroombezoek plannen